Maltepe’den kadınlara ‘Yanınızdayız’ mesajı

Güncel 10.04.2025 - 08:38, Güncelleme: 10.04.2025 - 08:38
 

Maltepe’den kadınlara ‘Yanınızdayız’ mesajı

Maltepe Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında Maltepe Belediyesi’nin farklı müdürlüklerinde çalışan personeline Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” verildi.
Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Yanındayız Derneği iş birliğiyle düzenlenen eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini arttırmak amaçlandı. ÖLDÜRÜLEN KADINLAR İÇİN DİJİTAL ANIT Eğitimi veren Olcayto Sezgin, şiddetin toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek şiddetin toplumsal güç ilişkilerine bağlı olarak ortaya çıktığını, eşitsizlik ve ayrımcılığın güç ilişkilerini şekillendirdiğini ve etkilediğini, cinsiyete ilişkin yargıların şiddetin meşrulaştırılmasına aracılık ettiğini söyledi. Sezgin, şiddet gören ve öldürülen kadınlar için yapılan dijital anıtı tanıtarak şiddetin sona ermesi gerektiğini ifade etti. Sezgin, Dünya Ekonomik Forumu Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’nun verilerine göre eşitlik endeksi sıralamasında Türkiye’nin 146 ülke arasında 129. sırada olduğunu kaydederek, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2022 yılı verilerine göre Türkiye’de çalışabilecek durumda olan kadınların iş hayatına katılım oranının yüzde 30 olduğunu ifade etti. Sezgin işte ve evde cinsiyete dayalı iş bölümü,  ayrıştırıcı dil kullanımı, fırsat eşitliği, çözüm önerileri ve yasal yükümlülüklerle ilgili katılımcıları bilgilendirerek merak edilen soruları yanıtladı. Maltepe Belediyesi’nce Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimlerine önümüzdeki günlerde devam edilecek.  
Maltepe Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında Maltepe Belediyesi’nin farklı müdürlüklerinde çalışan personeline Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi” verildi.

Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Yanındayız Derneği iş birliğiyle düzenlenen eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini arttırmak amaçlandı.

ÖLDÜRÜLEN KADINLAR İÇİN DİJİTAL ANIT

Eğitimi veren Olcayto Sezgin, şiddetin toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek şiddetin toplumsal güç ilişkilerine bağlı olarak ortaya çıktığını, eşitsizlik ve ayrımcılığın güç ilişkilerini şekillendirdiğini ve etkilediğini, cinsiyete ilişkin yargıların şiddetin meşrulaştırılmasına aracılık ettiğini söyledi. Sezgin, şiddet gören ve öldürülen kadınlar için yapılan dijital anıtı tanıtarak şiddetin sona ermesi gerektiğini ifade etti. Sezgin, Dünya Ekonomik Forumu Küresel Cinsiyet Uçurumu Raporu’nun verilerine göre eşitlik endeksi sıralamasında Türkiye’nin 146 ülke arasında 129. sırada olduğunu kaydederek, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2022 yılı verilerine göre Türkiye’de çalışabilecek durumda olan kadınların iş hayatına katılım oranının yüzde 30 olduğunu ifade etti. Sezgin işte ve evde cinsiyete dayalı iş bölümü,  ayrıştırıcı dil kullanımı, fırsat eşitliği, çözüm önerileri ve yasal yükümlülüklerle ilgili katılımcıları bilgilendirerek merak edilen soruları yanıtladı. Maltepe Belediyesi’nce Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimlerine önümüzdeki günlerde devam edilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yurt-haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.