İstanbul depreminin ardından 445 artçı sarsıntı kaydedildi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 26.04.2025 - 16:13, Güncelleme: 26.04.2025 - 19:35
 

İstanbul depreminin ardından 445 artçı sarsıntı kaydedildi

Kandilli Rasathanesi, İstanbul’daki depremin ardından artçı sarsıntıların 445’e ulaştığını, aktivitenin Orta Marmara ile Kumburgaz segmenti arasında yoğunlaştığını açıkladı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), 23 Nisan’da Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından bölgedeki artçı sarsıntıların sayısının 445’e yükseldiğini duyurdu. Enstitüden yapılan açıklamada, artçıların genellikle Orta Marmara ile Kumburgaz segmenti arasında, yaklaşık 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştığı belirtildi. Ana şoku izleyen 5,2 büyüklüğünde iki artçı depremin ve süregelen sismik hareketliliğin, Kandilli’nin Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından 7 gün 24 saat boyunca izlendiği ifade edildi. Açıklamada, deprem merkez üssünde aletsel şiddetin MMI VIII, yerleşim yerlerinde ise V seviyesine kadar ulaştığı kaydedilirken, yapıların maruz kaldığı spektral ivmenin tasarım değerlerinin altında olduğu vurgulandı. 
Kandilli Rasathanesi, İstanbul’daki depremin ardından artçı sarsıntıların 445’e ulaştığını, aktivitenin Orta Marmara ile Kumburgaz segmenti arasında yoğunlaştığını açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), 23 Nisan’da Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından bölgedeki artçı sarsıntıların sayısının 445’e yükseldiğini duyurdu.

Enstitüden yapılan açıklamada, artçıların genellikle Orta Marmara ile Kumburgaz segmenti arasında, yaklaşık 15-20 kilometrelik bir alanda yoğunlaştığı belirtildi.

Ana şoku izleyen 5,2 büyüklüğünde iki artçı depremin ve süregelen sismik hareketliliğin, Kandilli’nin Bölgesel Deprem Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından 7 gün 24 saat boyunca izlendiği ifade edildi.

Açıklamada, deprem merkez üssünde aletsel şiddetin MMI VIII, yerleşim yerlerinde ise V seviyesine kadar ulaştığı kaydedilirken, yapıların maruz kaldığı spektral ivmenin tasarım değerlerinin altında olduğu vurgulandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yurt-haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.